Специален полиамид прах за укрепване на PTFE

S циални полиимид прах за Reinforc ing PTFE като ние всички знаем, че за политетрафлуоретилен (ПТФЕ), заради неговите отлични самостоятелно смазочни и устойчивост на корозия и висока температура изпълнение в областта на триене и износване материали заемат много важна позиция. Но ниските си...

Информация за продукта

Специален полиамид прах за укрепване на PTFE

Както всички знаем, че за политетрафлуоретилен (ПТФЕ), заради неговите отлични самостоятелно смазочни и устойчивост на корозия и висока температура изпълнение в областта на триене и износване материали заемат много важна позиция. Но нейната ниска твърдост, лесно пълзене, слаба устойчивост на триене, трябва да добавите пълнител за подобряване на тези недостатъци да отговори механично уплътнение, триене в областта на изискванията за приложение.

 

Често използвани пълнители са на стъклено влакно, Карбон, графит, молибденов дисулфид, бронз прах и висока температура, устойчиви органични полимерни материали. Въпреки това неорганичен пълнител и PTFE съчетана със слабо триене и износване лесно падне, резултат в бедните износоустойчивост и лесно да се повреди двойствен, лошо машинна обработка, ограничаване на прилагането на неговите изключително тежки условия. PTFE-напълнени полимер трябва да бъде стабилен по време на синтероване (380° C). Следователно само няколко полимери като полиетер етер кетон (PEEK), полифенилен сулфид (СПС), арамидни (AF), полифенилен оксид (п.к.) и полиимид (PI) може да бъде "компетентен".


SOLVER ПОЛИИМИД разработени специа полиимид за повишаване политетрафлуороетилен (PTFE) (SolverPI-прах 1800 и SolverPI-прах 1822).  Единствената разлика между 1800 SolverPI-прах и SolverPI-прах 1822 е цвят облик. Друго изпълнение е същото.

Артикул No.

SolverPI-прах 1800

Външен вид

Жълт прах

Чистота

1000 окото

Плътност

1.40~1.45g/cm3

Стъклени преход температура

385° C

Коефициент на топлинно разширение

20 ~ 25ppm / ° C

Разрешенията за индекса на кислород

37

Якост на натиск

≧160MPa

Сила на огъване

≧180MPa

Ударна якост

≧100KJ/M²

Повърхностно съпротивление

≧10³Ω

Том съпротивление

≧10³Ω.cm

Диелектрични constant(106Hz)

3.0 ~ 3.5

Диелектрични strength(KV/mm)

240

SolverPI-прах 1800 запълнена Фрикционни външен вид:
SolverPI-прах 1822 пълни PTFE облик е по-скоро заети от P84:

Средният размер на частиците на SolverPI-прах 1800 и SolverPI-прах 1822 е 1000 окото (13μm). Това е термореактивни полиимид, няма да се разтопи. Температура на стъклен преход може да бъде 385℃. Физични и химични промени но с пълзене съпротива и висока твърдост при синтероване на температурата 360-380℃, така че е много подходящ за подобряване на PTFE продукти. Благодарение на специалната химическа структура и микро-съвкупност от полиимид (PI), в процеса на триене и износване, особено сухо триене, ефективно може да увеличи PTFE прехвърляне филм и сила на двойствен свързване, и ПИ твърди частици равномерно разпределени в PTFE матрица, играе поддържаща роля в товара, като по този начин значително подобряване на механичната якост на материала, фрикционни свойства, пълзене съпротива и Vicat омекване температура.

 

Нашите проучвания показват, че добавянето на 15 % от нашите полиимид може да подобри устойчивостта на износване на PTFE 400 пъти, в сравнение с други полимери (PEEK, PPS, AF, п.к.), най-добър аксесоар ефект е най-добрият "партньор" за PTFE. Например с добавянето на 15 % съдържание, добавете този продукт за увеличаване на композитен материал PTFE от добавянето на полифенилен (п.к.) износоустойчивост 7 пъти по-висока от границата PV стойност по-висока от 2 пъти. Следователно продуктът е широко използван в компресора печати, чаши, втулки, релси, гъвкави релси, рапира износоустойчив слой и други Фторопластови композиционни материали.


Изпълнение на SolverPI-прах 1800 запълнена Фрикционни

PI запълване ставка (%)

15 %

Плътност (g/cm3):

1,96

Якост на опън (МФК):

18.54

Удължение (%):

311

Твърдост по Шор (бряг D):

57

Свиване (%):

3.07

Vicat омекване температура (℃):

202

Коефициент на триене

0,11

Износване (g)

0,002-0.004
Запитване