Начало > Новини & знания > Съдържание

Основни продукти от полиимид

Sep 15, 2014

Инженерни пластмаси: Инженерни пластмаси е разделен на две категории термопластични и термореактивни смоли. Термопластични полиимид материал без топене свойства, които засягат широк кръг от прилагането на този вид на материали, висока производителност. Но Инженеринг thermoset смеси отличен преработката производителност и висока производителност на един. Сред тях, стъклени преход температура от полиимид специални инженерни пластмаса с високо (243 ℃) и температура на топене (334 ℃), топлинна деформация температура до 316 ℃, може да се използва за дълго време в 250 ℃; PI смола не само топлоустойчивост, отколкото други висока температура, устойчиви пластмасови е отличен и има предимства на висока здравина, висока якост, висока фрактура издръжливост и отлична дименсионна стабилност.

Влакна: полиамид влакно е известен също като ароматни имид влакно, е разделен на обикновени устойчиви на топлина и високо съдържание на две. Бившата се използва за филтриране на материал, в основния кабел обвивка, температура и т.н. средно Пожарната служба... Механичните свойства на последния може да се постигне карбонова ниво, е повишаване на съвременни композитни материали, също могат да бъдат използвани в бронирани жилетки и други защитни щит. В момента, използвани в производството на висока температура филтър материал е широко прилагани и спешно. Сред тях ключови чанта тип прах премахването устройство, широко използван в на вътрешния пазар - висока температура, устойчиви филтър, често се използва е в дъното на PPS влакна, полиимид влакно high-end внесени.

Филм: през 1961 г. Америка DuPont първо произведени PI филм, технологията за производство на филм PI е насочена главно към трите най-големият производител: американски DuPont, Ube индустрии и Япония kanegafuchi химикал.

Разширено композитни материали: полиимид композитен материал е най-топлоустойчиви смола основава композитни материали, използвани главно в космическите изследвания.

Пяна пластмаси: полиимид пяна е един от най-добрите пяна термична стабилност на полимера, дългосрочната устойчивост на 250 ℃ ~ 300 ℃ температура, устойчивост на висока температура кратко време при 400 ℃ ~ 500 ℃. Тъй като 70-те години на ХХ век успешно развива, има почти 40 години от развитието на историята. Полиимид пяна могат да се разделят на термореактивни полиимид пяна, термопластична полиимид пяна, две.

От глобална гледна точка, хванете основните технологии и индустриализацията на полиимид са единствените производители на Австрия Evonic фирма, и компанията използване на синтетични процес на полиимид две анхидрид и два амино, в сравнение с Evonic по-ниски разходи, технологията, пазара е не напълно конкурентна колонизация, интеграция степен създаден недостига на компанията.